Kontejner nouzového přežití

detail

Kontejner nouzového přežití

  • imgDejmal
  • img26.9.2019 12:50
Broumov

Krizový štáb si prohlédl kontejner nouzového přežití

Praktická ukázka kontejneru nouzového přežití HZS Královéhradeckého kraje proběhla v rámci odborné přípravy Krizového štábu ORP Broumov. 

V rámci projektu „Efektivní veřejná správa ve městě Broumov“  proběhla v pátek 13. září 2019 odborná příprava členů Krizového štábu ORP Broumov na téma „Zvládnutí krizové situace -součinnost se složkami integrovaného záchranného systému, regulační opatření v systému hospodářských opatření pro krizové stavy“. Po bloku přednášek na téma krizové situace a ochrana obyvatelstva byla členům krizového štábu ORP provedena praktická ukázka kontejneru nouzového přežití HZS Královéhradeckého kraje.

Rozvinutí kontejneru provedli příslušníci jednotek sboru dobrovolných hasičů měst Broumov a Meziměstí, kteří prošli zdokonalovacím kurzem „Technik ochrany obyvatelstva“, a jsou pro tuto činnost předurčeni. Po zpohotovení kontejneru se členové Krizového štábu ORP Broumov seznámili s jeho využitím, v tomto případě jako stravovacím zázemím, a prakticky ho vyzkoušeli při výdeji teplé stravy. Následně byla provedena ukázka techniky všech složek IZS (HZS, PČR, Městské policie, ZZS a JSDH měst), která byla přístupna pro školy a veřejnost.

Autor: nprap. Ladislav Horník
FOTO: KŠ ORP Broumov, JSDH Broumov